Sziasztok!
Nagyon
szeretek főzni, úgyhogy úgy gondoltam, a „lyannaságok” sorába bizony elfér
egy-egy recept. A családom nőtagjai egytől egyig kenterbe vernék Gordon Ramsayt,
úgyhogy volt honnan tanulnom a főzés iránti szeretetet – remélem, a tehetséget
is, eddig nem volt rám panasz.
Az
összes receptről, amit itt majd közzéteszek elmondható, hogy egyszerűek,
könnyen elkészíthetők, többségében költséghatékonyak is, ezért bátran ajánlom
kezdő szakácsoknak és szakácsnőknek is! J
Ha
szeretnétek még recepteket látni, akkor jelezzétek bátran! Illetve azt is, ha
elkészítettétek ezt a kis finomságot.
(A
mellékelt képeket én magam készítettem.)
Az
alábbi recept – ahogy még sok másik is – a nagymamámtól származik, ő nemcsak rengeteg
receptet gyűjtött össze és kísérletezett ki az évek során, de modern nagyiként
állandóan bújja az internetet, mindig kipróbál valami újdonságot is. Ez a baconos, sajtos, bundáskenyeres muffin
is valahonnan a google mélységeiből származik.
Baconos-sajtos bundáskenyér muffin
Elkészítési
idő: előkészületek: kb. 10 perc, sütés: kb. 10 perc
Bevásárlólista:
szeletelt kenyér, egy csomag bacon, egy doboz tojás, trappistasajt (és olaj, ha nincs otthon).
A
kenyérszeleteket (én 12-es muffinformában készítettem, ehhez három szelet
csomagolt kockakenyeret használtam) kockákra vágtam. A muffinsütő kis fakkjaiba
muffinpapírt helyeztem. A kenyérkockákat beleforgattam a felvert tojásba, amibe
pici tejet is öntöttem, illetve egy kis olajat is adtam a keverékhez, s minden
formába 3-4 db kenyérkockát tettem. Erre jött a csíkokra vágott bacon szalonna,
én ebből csak két csíkot használtam, de ízlés szerint lehet többet is, illetve
lehet akár helyettesíteni is a bacont sonkával, párizsival, bármivel. A maradék
tojásba reszeltem trappista sajtot, s mindegyikre kanalaztam 2-3 evőkanállal. A
tetejére még lehet tenni ízesítésként zöldfűszeres vajat, ezt a lépést én
ezúttal kihagytam.
Pontos
arányok nincsenek, én ehhez a művelethez öt tojást használtam fel összesen, de
ha valaki 6-os sütőben süti, elég lehet kettő vagy három is.
Tejfölös
mártogatóval is lehet kínálni, én azt javaslom, hogy mindig kicsit felmelegítve
tálaljuk, úgy finomabb.
Szia! :)
VálaszTörlésElőször is: szuper nagyon a blodod, igazán tükröz téged! :) Olyan Lyannás <3 Tök jó, hogy te is indítottál ilyen személyes oldalt, szívesen olvasgatom a bejegyzéseidet. ^^
Hihi, érdekes recept, köszi, hogy megosztottad, valamiért nekem eszembe se jutott volna sós muffint készíteni, de jó ötlet! ^^ Lehet, majd ki is próbálom. :) Mondjuk hús nélkül. :D Biztos nagyon fincsi lehet. ^^
Sok sikert a továbbiakban! :)
Luna
Szia!
TörlésKöszönöm, hogy írtál! :)
Illetve köszönöm a kedvességed és a bókot, nagyon jólesik! <3
Igen, ez ugyan a receptben nem szerepel, de el tudok képzelni a bacont helyettesítve bármilyen zöldséges verziót is, biztosan úgy is nagyon finom!
Köszönöm! :*
Lyanna